یادگیری هر هنر یا مهارتی چالش برانگیز است. کسانی که به تازگی برنامه نویسی را شروع میکنند، احتمالا با مشکلات و چالش هایی زیادی مواجه میشوند که ممکن است آنها را از ادامه راه دلسرد کند. در واقع بعضی از اشتباهات رایج که برنامه نویسان در شروع کار خود مرتکب میشوند، میتواند دید آنها را نسبت به برنامه نویسی منفی کرده یا حتی باعث شود این مهارت جذاب را کنار بگذارند. اما شناختن این اشتباهات و جلوگیری از تکرار آنها، ذهن شما را برای ادامه کار شفافتر میکند. در این مطلب به اشتباهات رایج برنامه نویسان مبتدی در شروع کار پرداخته ایم.
با ترس کار را شروع میکنند
اولین و بدترین اشتباه که برنامه نویسان تازه کار انجام میدهند، این است که با ترس و لرز سراغ برنامه نویسی میروند و اولین کدهای خود را با شک و تردید میزنند. برای بعضی از افراد که تازه برنامه نویسی را شروع کرده اند ممکن است سوالات و درگیریهای ذهنی زیادی به وجود بیاید. آیا من به اندازه کافی باهوش هستم؟ آیا آدم درستی برای برنامه نویسی هستم؟ آیا میتوانم از این راه پول دربیاورم؟ ما معتقد هستیم که هر کسی میتواند برنامه نویسی را یاد بگیرد، به شرط اینکه با اعتماد به نفس کار را شروع کرده و سفت و سخت به این کار بچسبد.
فقط به مطالعه و آموزش متکی هستند
برنامه نویسی با رشته هایی مثل ادبیات، فلسفه و منطق، روانشناسی، جغرافیا و سایر علوم انسانی فرق دارد. بعضی از رشتهها فقط نیاز به مطالعه تئوری دارند و کسی که میخواهد در این گرایشها موفق شود باید مطالعه زیادی داشته باشد، اما برنامه نویسی یک کار فنی است. همانطور که یک ریاضی دان فقط با خواندن فرمولها نمیتواند مسائل گوناگون را حل کند، برنامه نویس هم فقط با مطالعه و دیدن کدهای دیگران نمیتواند تبدیل به یک برنامه نویس باتجربه شود. پس در شروع کار باید یاد بگیرید که بخش زیادی از مهارت شما در حین کار و کسب تجربه از پروژههای واقعی به دست میآید.
بیش از حد به جزییات اهمیت میدهند
دقت به جزییات و اهمیت دادن به تمام نکات ریز و درشت پروژه اخلاق خوبی است، اما نه در اول کار. هیچ کس در شروع کار از شما انتظار ندارد به تنهایی یک سرویس فوق العاده پایدار و بدون باگ طراحی کنید. حتی برنامه نویسان بزرگ هم در ریزه کاریهای پروژه به مشکل میخورند. اگر هنگام یادگیری و برنامه نویسی بعضی از جزییات درست کار نمیکنند سعی کنید از آنها عبور کرده و بعدا دوباره سراغشان بروید. گیر کردن در جزییات پروژه و فراموش کردن هدف اصلی میتواند در اوایل کار شما را دلسرد کرده و از ادامه راه بازدارد.
فکر میکنند بهترین زبان برنامه نویسی دنیا را پیدا کرده اند
معمولا کسانی که به تازگی برنامه نویسی را شروع میکنند، مرتب از خودشان و دیگران سوال میکنند که کدام زبان برنامه نویسی بهترین است و باید کدام زبان را یاد بگیرند. این سوال از ریشه مشکل دارد و همین اول کار باید آن را از سرتان بیرون کنید. اگر نگاهی به برنامه نویسان قدیمی و باتجربه بیندازید، میبینید که آنها دیگر با حرارت زیاد درباره بهترین زبان برنامه نویسی دنیا با دوستان و همکاران خود صحبت نمیکنند. در واقع این برنامه نویسان به پختگی لازم رسیده اند و به خوبی میدانند که هر زبانی میتواند عالی باشد، اگر درست استفاده شود. پس در شروع کار به زبانی که انتخاب کرده اید اعتماد کنید و بگذارید که کار کمی جلو برود.
روزی یک خط یا دو خط کد میزنند
اگر تصمیم گرفته اید که برنامه نویس شوید باید سختیها و تمرینهای اول کار را هم قبول کنید. باید هر روز زمان زیادی را به تمرین و کد زدن اختصاص دهید. هیچ برنامه نویسی با روزی یک خط کد متخصص نشده است. بسیاری از برنامه نویسان قدیمی و باتجربه حتی بعد از پایان ساعت کاری خود در شرکتی که مشغول هستند، در خانه هم برنامه نویسی میکنند. پس در شروع کار باید تمرین زیادی داشته باشید.
مقایسه، شک و ترس
طبیعی است که خود را با دیگران مقایسه کنیم. در برنامه نویسی هم همینطور است. شاید شما یک برنامه نویس با استعداد را ببینید که در حل مشکلات سریع، و کارهای خوبی انجام می دهد. در این موقع است که شروع به شک و تردید می کنید و توانایی های خود را زیر سوال می برید که خوب نیستید. یادگیری برخی مفاهیم برای بعضی از افراد ممکن است آسان باشد و برای بعضی دیگر مدت زیادی به طول بیانجامد. اگر به کدنویسی علاقه دارید یادگیری آهسته یک زبان برای شما بسیار خوب می باشد.
در گذراندن مراحل اولیه صدایی در مغز شما می گوید: “من به اندازه کافی باهوش نیستم تا مشکل را حل کنم” و خیلی احساسات دیگر که باعث می شود نا امید شوید. وقت نسبت به خود شک پیدا می کنید حتما با آن با شهامت روبرو شوید و بدون ترس باشید. از خود بپرسید برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس بهتر چه کاری باید انجام دهم؟ نقط قوت خود را پیدا کنید و آنها را تداوم بخشید. نقاط ضعف خود را شناسایی کنید و با کمک از دیگران و ویدئوهای آموزشی و جامعه برنامه نویسی آن زبان، بهبود بخشید.
نتیجه گیری
مسلما برنامه نویس شدن کار یک شب نیست. نمیشود ره صد ساله را یک شبه طی کرد و انتظار داشت بدون تلاش به جایگاه بالایی در یک شغل مثل برنامه نویسی رسید. حالا که شما برنامه نویسی را به عنوان حرفه خود انتخاب کرده اید، بهتر است اول کار بعضی از اشتباهات رایج مبتدیان را بشناسید تا در دام این اشتباهات گرفتار نشوید. اگر حس میکنید مورد دیگری هم باید به این لیست اضافه میشد، خوشحال میشوم آن را در بخش نظرات با ما و کاربران رویاسایت به اشتراک بگذارید.